Dahl (indisk linsesuppe), fed og proteinrig

Dahl (indisk linsesuppe), fed og proteinrig

Dahl (indisk linsesuppe)

Ingredienser

5 g ingefær, revet

2 små fed hvidløg

1 spsk olie

1,5 tsk karry

0,5 spsk spidskommen, stødt

0,25 spsk koriander

0,25 tsk kardemomme, stødt

0,25 tsk chiliflager

3 dl grøntsagsbouillon

100 g røde linser, tørrede

1 dåse hakkede tomater

60 g adozan Vital+

Tilbehør

2 dl creme fraiche 38 %

Friske krydderurter

 

Fremgangsmåde

1. Pil og pres hvidløgene

 

2. Varm olien op i en gryde ved middel varme

 

3. Tilsæt hvidløg og ingefær og rør rundt

 

4. Tilsæt karry, spidskommen, kardemomme, koriander og chiliflager og svits dem under omrøring

 

5. Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater

 

6. Lad det simre under låg i 20-30 min. Tilsæt evt. lidt vand, hvis det bliver for fast.

 

7. Rør Adozan ud i dahl'en og server med creme fraiche og friske hakkede krydderurter

 

Næringsindhold med Adozan:

Pr. portion Pr. 100 gram Energiprocent
Energi 556 kcal 152 kcal
Protein 24 g 7 g 17 E%
Kulhydrat 34 g 9 g 27 E%
Fedt 35 g 10 g 55 E%

 

 

 

Næringsindhold uden Adozan:

Pr. portion Pr. 100 gram Energiprocent
Energi 461 kcal 134 kcal
Protein 13 g 4 g 12 E%
Kulhydrat 29 g 8 g 27 E%
Fedt 32 g 9 g 61 E%