Citronfromage, fed og proteinrig

Citronfromage, fed og proteinrig

Citronfromage, 10 personer

Ingredienser

5 blade husblas

1,5 dl piskefløde

90 g sukker

90 g æggeblommer, pasteuriserede

130 g æggehvider, pasteuriserede

70 g citronsaft, friskpresset

50 g Adozan Protein+ 

Pynt

1,5 dl piskefløde

 

Fremgangsmåde

1. Husblas skilles ad, sættes i blød i koldt vand i mindst 10 min 

 

2. Fløde piskes til flødeskum


3. Æggeblommer og sukker piskes skummende


4. Adozan tilsættes og der piskes i 5 minutter

                       

5. Æggehvide piskes stive


6. Husblas smeltes over vandbad, citronsaft tilsættes den smeltede husblas under omrøring


7. Når husblas og citronsaft er lunken sies den i æggemassen

8. Flødeskum vendes i og til sidst vendes forsigtigt de stiftpiskede hvider i                                                                                        
9. Fromage udportioneres og sættes på køl 
10. Lige før servering pyntes med flødeskum            
           

Retten er fryseegnet og kan opbevares i køleskabet op til 5 dage

 

Tips

Andre typer fromager kan laves med samme fremgangsmåde

 

 

Næringsindhold med Adozan:

Pr. portion Pr. 100 gram Energiprocent
Energi 195 kcal 265 kcal
Protein 9 g 12 g 18 E%
Kulhydrat 11 g 15 g 22 E%
Fedt 13 g 18 g 59 E%
     
                                               
Næringsindhold uden Adozan:
Pr. portion Pr. 100 gram Energiprocent
Energi 176 kcal 255 kcal
Protein 4 g 5 g 8 E%
Kulhydrat 11 g 16 g 25 E%
Fedt 13 g 19 g 66 E%